Facebook-ի գաղտնի ֆունկցիաները, որոնց մասին քչերը գիտեն։

0

Այժմ Facebook-ը ներառված է աշխարհի ամենաշատ այցելվող սոցիալական ցանցերի հնգյակում։ Մինչդեռ շատ երիտասարդներ նախընտրում են Snapchat, Instagram կամ Twitter, Facebook-ը միևնույն է շարունակում մնալ չափազանց հայտնի, իսկ օգտատերերի թիվը աճում է։

Թեև ամենատարածված սոցիալական ցանցից` Facebook-ից օգտվում են գրեթե բոլորը, մեզանից շատերը տեղյակ չեն վերջինիս բոլոր հնարավորություններից:

Այսպիսով, ստորև կանրադառնանք Facebook-ի այն ֆունկցիաներին, որոնց գոյության մասին, հավանաբար, չգիտեք:

Ահա, դրանցից մի քանիսը։

Facebook-ի messenger-ը հնարավորություն է տալիս մեծացնել ցանկացած էմոջ կամ սիմվոլ։ Եթե ցանկանում եք փորձել այս գործառույթը, ապա ընդամնեը 1 վայրկյան սեղմած պահեք ուղղարկվող սիմվոլը։

Եթե ձեզ դուր չի գալիս այն փաստը, երբ Facebook-ի էջը բացելիս տեսանյութերը միանում են ավտոմատ կերպով ապա կարող եք անջատել այդ գործառույթը։ Գործառույթն անջատելու համար անհրաժեշտ է մուտք գործել կարգավորումների բաժին Settings => Videos և անջատել Auto-play Videos կոճակը։

Facebook-ի messenger-ը շարունակում է զարմացնել մեզ իր թաքնված գործառույթներով։ Օրինակ, եթե որևէ մեկին ուղարկեք @dailycute նշումով հաղորդագրություն, ապա ձեր զրուցակիցը փոքրիկ ու հմայիչ կենդանու նկար կստանա՝ ամեն անգամ տարբեր։

Երբեմն լինում է այնպես, որ ցանկանում եք որևէ բան գրել կամ հրապարակել, սակայն վախենում եք, որ դա կտեսնի ինչ որ մեկը, որին պետք չէ դա տեսնել։ Նման դեպքում դուք կարող եք պարզապես փակել հետևյալ գրառումը նրա համար։

Ահա թե ինչպես՝

Եթե երբևէ մտածել եք, թե ի՞նչ կլինի ձեր Facebook-ի էջի հետ ձեր մահից հետո, ապա այս գործառյութը կհետաքրքրի Ձեզ։ Քանի որ Facebook-ը հնարավորություն է տալիս հոգ տանել սեփական էջի մասին մահից հետո։ Դրա համար պետք է ընտրել պատասխանատու և վստահելի մեկին, ում կժառանգեք ձեր էջը։

Նշենք, որ ժառանգորդը կունենա որոշ սահմանափակումներ: Նա չի կարողանա կարդալ ձեր հաղորդագրությունները, կամ ձեր անունից գրառումներ կատարել, սակայն կարող է ընդունել ընկերության առաջարկները, թարմացնել անձնական էջի լուսանակարը և այլն:

Ֆունկցիան ակտիվացնելու համար, անհրաժեշտ է անցնել դեպի Settings => Security and Log in և ընտրել ընկերներից մեկին։

Share.